Detalii

42.100 de metri pătrați vor fi transformați într-un tărâm de poveste. Insula, digul, dar și o parte de la baza lui vor fi amenajate în tematica de Halloween.


Nu mai puțin de 15,5 tone de dovleci vor fi pregătiți atât pentru decor, cât și pentru atelierele de sculptat și pictat, organizate atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Lucrările vor putea fi admirate de vizitatori în cadrul unei mari expoziții iar o parte dintre acestea vor devein felinare ce vor lumina o porțiune din lac.


Vizitatorii vor intra în atmosfera de Halloween încă din zona Parcului Crângași. La baza digului va fi o zonă cu vânzare, plină cu flori, plante și dovleci sculptați și pictați, iar pe dig vizitatori vor fi întâmpinați de statui vivante, costumate în tematică, și vor putea admira diverse momente artistice.


Pe toată porțiunea promenadei amenajate, ce măsoară 10.000 de metri pătrați, se va trece pe sub arcade gigant, de câte cinci metri înălțime fiecare, decorate de către peisagiști. Un trenuleț va prelua vizitatorii de la Mehadia și îi va duce pe insulă, unde va fi centrul distracției.


Acolo, pe o suprafață de 32.100 metri pătrați vor fi amenjate aproximativ 30 de arcade, un labirint cu trasee misterioase din 1.000 de baloți din paie, ateliere de confecționat măști, căsuța dulciurilor, dar și zone pentru organizarea de jocuri tematice pentru copii, picturi pe față, zone de relaxare. Insula va fi decorată de celebrul florist Nicu Bocancea, dar și de profesorii și studenții de a Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”.


CONCERTE


Pe scena de pe Lacul Morii vor urca, în cele trei zile de festival, Cargo, The Rock - cea mai mare trupă românească de tribute AC/DC, Iuliana Beregoi și Dora Gaitanovici. Iar cei de la Patronatul Antreprenorilor din Industria Înfrumusețării din România vor pregăti o paradă de costume, machiaj și coafuri.


Pe insulă vor fi 50 de comercianți, ce vor veni cu fel de fel de obiecte confecționate, plus alți 20, cu bunătăți, multe preparate din dovleac.


“Biletul de acces” la festival va fi costumația.


În prima zi de festival, programul va începe la ora 12:00, iar sâmbătă și duminică, de la ora 10:00. Distracția va ține până seara, la ora 22:00.
 

  • Distribuie: