Detalii

Romanian Design Week, cel mai complex eveniment dedicat industriilor creativ-culturale din România, propune pentru ediția a 11-a din 2023 tema CONNECTIONS, din încercarea de a genera spații de dialog și procese de colaborare creativă și din dorința de a încuraja proiectele interdisciplinare și colaborative.

 

Ediția a 11-a Romanian Design Week vine cu o serie de noutăți și programe speciale:


Expoziția dedicată designului și arhitecturii, Piața Amzei


Sub tema CONNECTIONS, ediția #11 readuce în programul festivalului expoziția adresată proiectelor arhitecților și designerilor locali din ultimii doi ani din categoriile: arhitectură, design interior, modă, design grafic, ilustrație și design de produs. Peste 150 de proiecte vor fi prezentate publicului timp de 17 zile în cadrul expoziției din Piața Amzei. Design expozițional realizat de Attila Kim Architects.


Noaptea Studiourilor de Arhitectură, 25 mai, București


Un eveniment din cadrul Romanian Design Week 2023 dedicat exclusiv arhitecturii și designului interior. Designeri și arhitecți vor deschide publicului larg peste 15 studiouri și birouri pe 25 mai.


Programul de evenimente satelit RDW Design GO! 2023, București


Connect with the city. Peste 100 de evenimente conexe alcătuiesc anul acesta programul RDW Design GO!, cu un calendar divers de discuții, expoziții, workshopuri și ateliere deschise, programul funcționează ca o platformă de dialog și schimb multidisciplinar, atât pentru publicul larg, consumator de design, cât și pentru profesioniști. Suntem pregătiți să experimentăm cel mai bun design chiar la noi în cartier, RDW Design GO! va demonstra energia concentrată a orașului și bogăția cultural-creativă pe care o găzduiesc patru mari Design Districts din capitală: Cotroceni, Dorobanți-Floreasca, Cartierul Creativ și Ioanid-Icoanei. Programul Design GO! 2023 va avea loc în tot orașul București, în perioada 12 - 28 mai. Programul complet va fi disponibil la începutul lunii mai.


RDW Young Design by DIPLOMA Show, Piața Amzei


Connections with a new generation. Un format nou în cadrul Romanian Design Week, Young Design by DIPLOMA Show vine cu perspectiva noii generații de arhitecți și designeri români într-o expoziție multidisciplinară, având la bază tema CONNECTIONS și preocupările care însoțesc tinerii creativi în practica lor. Peste 20 de expozanți, absolvenți recenți ai facultăților creativ-vocaționale din țară, își vor prezenta proiectele de arhitectură, design de produs, design grafic și modă. O selecție curatoriată de echipa DIPLOMA Show și atent așezată de echipa BAZA. Deschidem Orașul.


RDW Social, Piața Amzei


Connect with the creatives. O serie de petreceri, cu scopul de a crea context pentru întâlniri și discuții, cu pretext de socializare, cu un line-up format din artiști cunoscuți, dar și newcomers, în Piața Amzei.


RDW Talks by UniCredit Bank


Connect with the professionals. O serie de interviuri cu profesioniști din domeniile creative, parte din cea de-a 11-a ediții Romanian Design Week.


RDW Market, Piața Amzei


Connect with local design. O selecție de produse create de designeri și makeri locali pe care te invităm să le descoperi și să le achiziționezi.

 

Programul complet al ediției este disponibil aici: https://program.romaniandesignweek.ro/

 

  • Distribuie:
event

promo video

play

ROMANIAN DESIGN WEEK

12 mai - 28 mai

EDIȚIA A 11-A