Detalii

Tema ediției din acest an a Festivalului ONE WORLD ROMANIA este ALEGE! Chiar dacă pare inevitabilă în contextul unui an încărcat electoral, ea invocă nu numai alegerile electorale, ci și alegeri de viață, morală și atitudine.


Programul festivalului include peste 40 de filme documentare, care sunt proiectate atât fizic, în perioada 5 - 14 aprilie, la București, cât și online, între 15 și 25 aprilie, pe întreg teritoriul țării.


Din Brazilia până în Ucraina, din Republica Centrafricană în Palestina, filmele prezentate în cadrul festivalului oferă prilejul de a descoperi povești extraordinare despre alegerile unor oameni sau comunități în fața unor probleme de viață complicate și care ne definesc nu doar prezentul, ci și viitorul. Este vorba atât despre alegeri individuale, cât și despre alegeri la nivel de comunități (LGBTQ+, fermieri, mineri, freelanceri, politicieni, societatea civilă), într-o gamă largă de contexte actuale: război și conflicte, impactul inteligenței artificiale, mercantilizarea și exploatarea avidă a resurselor naturale, abuzuri de putere, lupta pentru drepturile muncitorilor, criza climatică, coexistența laică și religioasă, discriminarea etnică, de gen sau de clasă și privarea de drepturi, insecuritatea socio-economică și geopolitică.

 

Programul complet al festivalului, biletele și abonamentele sunt disponibile online pe eventbook.ro

  • Distribuie:
event

promo video

play

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE DOCUMENTAR ȘI DREPTURILE OMULUI ONE WORLD ROMANIA

05 aprilie - 14 aprilie

EDIȚIA A 17-A