Detalii

Noaptea Muzeelor este organizată de Rețeaua Națională de Muzeelor din România (RNMR) și a devenit, în ultimele aproape două decenii, una dintre cele mai puternice mărci culturale, un adevărat fenomen social, cu cifre de audiență ce gravitează în jurul cifrei de un milion, la nivelul întregii țări.


Muzeele și instituțiile de cultură din București care participă la Noaptea Muzeelor 2023, activitățile culturale propuse de acestea și programul lor sunt prezentate pe site-ul oficial al evenimentului, https://noapteamuzeelor.org/


Invitatul special al acestei ediții este War Childhood Museum, faimosul muzeu din Sarajevo dedicat memoriei copiilor care au trecut prin experiența războiului. Aceste istorii fragile sunt expuse publicului prin obiecte, mărturii video și fragmente de istorie orală, reunite în singurul muzeu din lume dedicat copilăriei afectate de război. Pentru expoziția de la București, care va fi inaugurată la Muzeul Național al Țăranului Român pe 12 mai, curatorii au inclus povești și obiecte ale copiilor din Ucraina, Siria, Afganistan, Bosnia, Yemen, Irak, inclusiv ale copiilor ucraineni refugiați în România. War Childhood Museum („Muzeul Copilăriei în Vreme de Răzaboi”) este unul dintre cele mai apreciate muzee ale noului val, un adevărat fenomen care se expune publicului, pentru o lună, în București, prin expoziția LISTEN! / ASCULTĂ!


Muzeele și instituțiile culturale înscrise în program își vor deschide porțile începând cu ora 18:00.

 

Intrerea liberă!

  • Distribuie:
event

promo video

play

NOAPTEA MUZEELOR

13 mai

EDIȚIA A 19-A