Detalii

Festivalul NARATIV este organizat de Asociația Curtea Veche și este destinat copiilor cu vârste între 7 și 14 ani și părinților lor.


Ediția 2023 a NARATIV reunește, pe parcursul unui weekend, 30 de pedagogi și 100 de ateliere și conferințe, în cadrul cărora participanții se întâlnesc cu personalități cunoscute din domeniul educației și culturii (Adrian Cioroianu, Radu Gologan, Péter Demény, Adrian Asoltanie, Georgiana Gerea Filimon și mulți alți experți), iar copiii se distrează relaționând lectura cu actoria, benzile desenate, colajul, debate-ul, ba chiar și cu experimentele științifice.


Cei 30 de pedagogi care coordonează atelierele și conferințele sunt scriitori, istorici, actori, psihologi, chimiști și împărtășesc un obiectiv comun, acela de a-i încuraja pe copii să descopere bucuria lecturii în cele mai diverse și interactive modalități.


Participarea este gratuită pentru elevi. Aceștia se pot înscrie online, pe www.narativ.ro, la atelierul preferat sau pot opta pentru a participa la mai multe ateliere. Fiecare atelier va avea o durată de 50 de minute și va fi urmat de o pauză. Cei mici vor fi încurajați să pună întrebări și să discute liber, stimulându-le astfel gândirea și comunicarea. De exemplu, în cadrul atelierului „Jurnalistul de poveste”, cei mici sunt încurajați să exploreze textul alături de regizorul Barna Nemethi și să descopere secretele poveștii prin tehnici de investigație care le vor stârni curiozitatea și interesul față de citit.


În ceea ce privește dialogurile cu părinții, ca exemplu, aceștia pot să afle care sunt cele mai bune metode prin care îi pot încuraja pe cei mici să descopere bucuria lecturii, participând la conferința „Cum dobândim obiceiul lecturii”, susținută de Nora Neghină, cunoscut psiholog, psihoterapeut și expert mindsight.


Programul complet al evenimentului este disponibil aici.
 

  • Distribuie:
event

promo video

play

FESTIVALUL NARATIV

25 martie - 26 martie

EDIȚIA A 5-A