Detalii

În cadrul evenimentului vor fi proiectate 9 filme de scurt metraj (între 7 și 33 de minute), în două calupuri, cu o pauză intermediară.


Filmele, unele premiate la festival, acoperă un spectru variat de activități specifice zonei de outdoor, mediu și natură, precum cățărarea sportivă în faimoasele chei ale Verdonului (Franța), natură și cultură montană (premiat), expediție și explorare pe schiuri în insula canadiană Baffin, mountain bike în diferite țări din America de Sud, alergare montană combinată cu cățărare, alpinism și BASE Jump în Pakistan (premiat), parapantă. Un alt film premiat prezintă cățărarea pe stâncă ”văzută” din perspectiva unui orb – faimosul Erik Weihenmayer, primul orb pe Everest.


Cele două ore de proiecție vor purta spectatorii în zone cu peisaje captivante și le vor oferi ocazia să asiste la proiectele ambițioase, cu un nivel crescut de adrenalină, ale unor sportivi perseverenți în a-și atinge obiectivele.


Festivalul de film montan de la BANFF (Alberta, Canada) este recunoscut drept cel mai prestigios concurs internațional de filme scurte și documentare despre natură, cultură, activități și mediul montan. Festivalul are loc în fiecare toamnă și a devenit, din 1976 până astăzi, un eveniment cultural emblematic pentru comunitatea montană mondială.


La fiecare ediție, o parte din cele peste 80 de filme înscrise în etapa finala din Banff sunt selectate și prezentate ulterior în circuitul BANFF World Tour. Circuitul internațional are loc în peste 50 de țări și 600 de comunități de pe întregul mapamond.


BANFF World Tour a fost adus în România prima dată în 2018, cu sprijinul Ambasadei Canadei în România si Republica Moldova.


Biletele pot fi procurate online de pe iabilet.ro
 

  • Distribuie:
event

promo video

play

BANFF CENTRE MOUNTAIN FILM FESTIVAL - WORLD TOUR 2024, BUCUREȘTI

05 aprilie

EDIȚIA A 5-A